ARKIV

CHICK-LIT


"Så kom du" er en anderledes chick-lit roman, hvor vi følger vi forskellige kvinder, hvor deres historier langsomt flettes ind i hinanden. Den ene er en ung collegestuderende som donerer sine æg til fertilitetbehandling for at skaffe penge til sig selv og sin far, en anden som møder en ældre mand og går i fertilitetsbehandling, en tredje som er studerende og datter til den ældre mand og en fjerde som vælger et liv som rugemor. Langsomt kommer vi under huden på hver af kvinderne, som på skift får taleretten, og man kommer til at forstå og holde af hver enkel af dem. De har hver i sær deres udfordringer, men inden de år set sig om er deres liv flettet sammen af noget, som de slet ikke havde forestillet sig


Bogen er svær at komme i gang med, og det er svært at komme i gang med at lære de fire kvinder at kende. Men når man først har vænnet sig til fortællerstilen, så flyder det rigtig godt. En chicklit-roman som rummer mere end bare god underholdning, for den sætter også spørgsmålstegn ved nogle værdier omkring ægdonation, rugemødre, gamle mødre, kærlighed og familieforhold. Skøn bog!


http://www.ninasbibliotek.blogspot.dk/2012/07/godt-nok-har-jeg-vret.html

Jeg har dit nummer af Sophie Kinsella
Poppy skal giftes med sin drømmemand og har fået en enorm forlovelsering. Men under et velgørenhedsarragement forsvinder både hendes ring og telefon. I hotellobbyen finder Poppy en efterladt telefon i skraldespanden. Inden hun får set sig om er hendes liv blandet ind i forretningsmanden Sam´s. Bogen er en skøn chick-lit med kærlighedsforviklinger, sjove indslag og grin. Bestemt værd at læse.
Hvem er jeg? af Sophie Kinsella
Lexi er sidst i tyverne og utilfreds med job, udseende og kæreste. En aften i byen snuble hun og mister bevidstheden, og da hun vågner er det blevet 2007. Tre år er forsvundet fra hendes hukommelse, og hun er nu lækker, tjekket, gift og chef på jobbet. Men er hun nu også lykkelig? Hun indleder en kamp om at finde sandheden om hendes liv, og det bringer hende vidt omkring. 
Skøn chick-lit bog, som man hurtig har læst. 

Hushjælp af Sophie Kinsella
Den ambitiøse advokat Samantha laver en bommert på sit arbejde, og hun må med sikkerhed vinke farvel til drømmen om at blive partner i firmaet. I frustration forlader hun kontoret i London og hopper på et tilfældigt tog. Da hun står af et smukt sted beslutter hun sig for at spørge om vej, og hun bliver i den forbindelse forvekslet med en ansøger som hushjælp hos en familie på et dejlig landsted. Pludselig skal hun lære at holde hus og lave mad, uden at familien opdager at hun ingen erfaring har. Hun ender med at holde af sit nye liv, og da hun har det allerbedst banker det gamle liv på - og hun stilles over for et vigtigt valg. 
Endnu en dejlig chick-lit, hvor man er underholdt - men som også giver stof til eftertanke. Hvad er det lykkelige liv?Skumfiduser til morgenmad af Dorothy Koomson
I denne bog møder vi Kendra og hendes forsøg på at få sit liv tilbage på sporet. Koomson breder langsomt fortællingen ud og roligt men sikkert indvies vi i Kendras liv og hemmeligheder. Man får forklaringen på, hvorfor hun pludselig er flyttet ind i baghuset hos alenefaderen Kyle og hans to børn, og man finder ud af, hvorfor hun i virkeligheden er så bange for livet. Romanen er fyldt med angst, kærlighed, lykke, ulykke og ikke mindst skumfiduser til morgenmad.

Læs den hvis du trænger til en chick-lit, som rummer meget mere end kærlighed, sex og forviklinger.Se på mig af Kirsten Hammann
Vi møder Julie, som bor i en lækker københavnerlejlighed med sin forlovede Casper, og som arbejder på et rejsebureau. Samtidig møder vi Sune, som er forfatter, men har skriveblokeret, og som arbejder på tanken for at tjene penge. En dag kommer Julie hjem til en tom lejlighed, for Casper er taget til Indien og ladet Julie sidde tilbage med alle tingene og en kæmpe husleje. Samtidig beslutter Sune sig for at sige sit arbejde op, sælge sin lejlighed og hellige sig skriveriet. Inden vi får set os om, flytter Sune ind i to værelser i Julies lejlighed, som hun lejer ud for at få råd til huslejen. Og som I nok har gættet vikler deres liv sig godt og grundigt ind i hinanden.

Bogen er en chick-lit-bog men i den tungere ende, men jeg vil faktisk alligevel anbefale jer at læse bogen, hvis I mangler en bog til sommerferien, som både skal kunne bruges på stranden, i flyveren og på en regnvejrsdag.Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smid endelig en kommentar