ARKIV

VOKSEN

Længsler og leverposteg af Annamette Fuhrmann
 En fantastisk bog som gik lige i hjertekulen på mig. Nemlig Annamette Fuhrmanns bog"Længsler og leverposteg", hvor hun fortæller hudløst ærligt og uden filter om et liv med kærlighed, små børn, ægteskab og vasketøj.

Vi møder hende lige inden, hun møder sin kommende mand Thure, og vi følger med smil deres kamp for at få hinanden. Og jeg kan allerede nu afslører, uden at afslører for meget, at de får hinanden. Men så følger den rigtige kamp - nemlig kampen med hverdagen, hvor sexlyst, overskud og rummelig mangler ofte, og hvor der bliver langt mellem knus og kærtegn og sex! Bogen er et fantastisk virkelighedsbillede af kvindeidealer, samfundets skjulte krav og forskellen på mænd og kvinder.

Jeg lover, at man på en gang bliver skræmt over børnefamilielivet og samtidig ånder lettet op og tænker " Jeg er ikke alene" - så hvis man trænger til en hurtig læst bog (for man skal lige læse lidt mere og lidt mere og lidt mere, og wupti er bogen slut), så skal man straks gribe "Længsler og leverposteg".

Man gringer, får gåsehud, græder, får dårlig samvittighed, får god samvittighed, trækker maven ind, puster ud, smiler, bliver irriteret, bliver fornærmet og hygger sig - alt sammen på små 200 sider.


http://www.ninasbibliotek.blogspot.dk/2012/07/der-matte-jo-komme.html
God mod Nordenvind af Daniel Glattauer
Den startede som en skøn bog, hvor man følger to personers kommunikation på mail. Det starter som en fejlmail og ender endeløse mail udvekslinger. Bogen griber en, og man vender side efter side. Bogen fastholder en vis mystisk, så man har svær ved at gennemskue hovedpersonernes forhold. Jeg var ret vild med den, lige indtil jeg lavede den store fejl at læse slutningen, inden jeg var færdig. Den gjorde, at jeg aldrig læste den færdig, men jeg er sikker på, at havde jeg ikke gjort det, så havde jeg læst bogen færdig, og den er bestemt værd at læse.


Berlinerpoplerne af Anne B. Ragde
En velskrevet og langsom - positivt ment - fortalt bog. Man følger en familie med mange lig i lasten, og hvor man ind i mellem krummer tæer og får ondt i maven. Men man kommer virkelig til at holde af bogens personer - på godt og ondt. Ikke en bog jeg normalt læser, men faktisk en bog, som jeg kom til at holde rigtig meget af. 
Vi følger 3 meget forskellige brødre, som tvinges sammen på moderens dødsleje, og hvis man synes, at man har mange ting i sin egen familie, så bliver man overrasket over, hvor meget der kan ligge gemt under gulvtæppet i en familie. 


Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar

Smid endelig en kommentar