ARKIV

9. feb. 2012

ADVARSEL!! FARE FOR BITTERHED

I dag er søde, pæne og velovervejede Nina flyttet ud, og ind er flyttet BITRE IRENE (jeg har valgt navnet Irene, fordi jeg ikke kender nogen Irene. Hedder du Irene og læser med her, så er der intet personligt i det, herhjemme er Irene bare bitter i dag)

 Bitterhed, er det noget som kommer med alderen? Er det noget som kommer med livserfaring eller kan man mødes bitter? Hvad er bitter egentlig - er det den grimasse, som man laver, når spiser noget, der er alt for surt eller er det noget som er en god blanding mellem surt og stærk? Bitterhed kan i hvert fald også være en følelse, og da Nina ikke anser sig selv som et bittert menneske, så har hun lader mig BITRE IRENE flytte ind både hjemme på Hegnet og her på bloggen.

Jeg er simpelthen så bitter på min gamle gamle slatne krop, som værker alle mulige og umulige steder. Når jeg strækker mig, så laver den høje knæk, og når jeg træner for meget, så får den skader, og når jeg træner for lidt så får den gud hjælpe mig også skader. Hvor nemt er det så lige at være mig, når kroppen absolut skal modarbejde mig og have helt sit eget liv. Og lige nu hvor det er rigtig skidt, ja så har min fysioterapeut ferie. Helt ærligt hvad ligner det at holde ferie, når min gamle krop strejker på det groveste. BITTERT!


Jeg er simpelthen så sur på Bilka. Nu slæber jeg mig træt og mørbanket derud, og tænk lige på min gamle krop. Men jeg slæber mig derud en mandag eftermiddag - MANDAG EFTERMIDDAG - hvilket betyder, at de kun har haft tingene på tilbud i 1½ døgn, og så har de ikke mere hakket kalv/flæsk på tilbud. Det er udsolgt, men de får da mere sidst på ugen. Helt ærligt, når jeg nu kommer derud mandag eftermiddag, så må jeg da være i min gode ret til at kunne forvente, at de har deres varer på lager, men nej. BITTERT!


Jeg er simpelthen sur så sur over, at det er mig, som ikke kan alt det, som jeg gerne vil. Hvorfor er det mig, som skal bankes helt ned under gulvbrædderne og halvt til Kina med stress? Hvorfor er det mig, som skal slås med mindre værd, usikkerhed og perfektionisme? Når det for alle andre (læs en gammel bekendt, som har lavet meget glade opdateringer på FB) får alt kastet ned i turbanen uden at det er fortjent? Uha misundelse er en meget grim ting. BITTERT!


Jeg er simpelthen så fornærmet over, at alle andre får børn, når jeg ikke gør. Hvorfor er det ikke mig som har det perfekte hus (er lejlighed nu ikke godt nok?), den perfekte mand (det har jeg vel faktisk også), den nye bil (selvom vores bil starter hver morgen også i minus 18 grader) og den lækre baby (2 katte er vel også fint)? Selvom det bliver fedt engang at arve alt det aflagte, så ja hvorfor pokker er det så ikke mig. Jo jo, det er måske ikke lige nu, som er det bedste tidspunkt, men så kan jeg da være bitter over, at det ikke er det rigtige tidspunkt. Engang var jeg bitter over, at jeg ikke havde en dejlig kæreste eller bryllup i sigte, men  så fik jeg det, og det er jeg ikke bitter over. Men nu er jeg så bitter over, at vi ikke kan købe og få en baby. Mest er jeg måske bare bitter over ikke at kunne leve i nuet. BITTERT!


Jeg er meget bitter på mine deller. Hvorfor er det lige, at de skal indfinde sig på min krop - på min mave, mine lår, min røv og under min hage. Under hagen!?!? Helt ærligt, det må da være et super irriterende sted at sidde. Hagen er ude i kulden om vinteren, der samler sig sved om sommeren, hagen bliver klemt, og hagen bliver aldrig nusset. Kære deller, find da lige et andet sted at bo. Men det gider de ikke, for de kan åbenbart lide mig. Godt nogen kan, ville bare foretrække vaskebrætmave og stærke muskler istedet. BITTERT!


Jeg er ekstrem bitter over, at det er mig som er endt i den her situation. Hvorfor er det mig som skal være på sygedagpenge, som for øvrigt måske ikke bliver for længe om en måned. Så er jeg helt uden indtægt. BITTERT!


Jeg er bitter på den der latterlige træthed, som synes den skal forfølge mig. Den betyder, at jeg slet ikke har kræfter og overskud til alt det jeg gerne vil. Her ville min mand nok indskyde, at jeg tit også vil ALT for meget. Men nogle gange er det også de små ting som jeg ikke kan overskue. At børste tænder kan blive et kæmpe projekt, fordi jeg er så træt. At rejse sig fra sofaen er umuligt, fordi jeg er træt, kroppen tung og øjnene på vej til at flyde over med tårer. Nogle gange tuder jeg som en overtræt 3-årig, som prøver at overbevise sig selv og sine forældre om, at hun da bestemt ikke er træt. Andre gange er jeg så træt, at det gør ondt i mine gamle krop eller jeg bliver muggen på manden over det mindste. BITTERT!


Jeg er bitter over, at jeg har fået så let til tårer. Jeg kan hyle over de unge mødre (come on!), min situation, at køkkenskuffen ikke kan lukkes fordi den er fuld, at jeg ikke kan få mit armbånd af, at jeg ikke kan finde mine nøgler, at jeg ikke kan sove, at jeg har ondt i mine ben, at jeg er træt, at jeg ikke kan arbejde på et almindeligt arbejde, at jeg er bange, at jeg har får meget selvmedlidenhed, at jeg føler mig ensom.....jeg kan nærmest tude på komando. Måske jeg kunne bruge det i et fremtidig CV. BITTERT!


Jeg er faktisk også ret bitter over at være så bitter og selvmedlidende. Jeg er rigtig træt af, at den mindre pæne side af mig pludselig får et overtag. Jeg ville bare så gerne være positiv, glad og tilpas. Nogen ville sige at det handler om at tage sig sammen, men det kan jeg bare ikke, selvom det er mit store ønske. Nogle gange forstår jeg faktisk slet ikke selv, at jeg ikke kan tage mig sammen - men jeg kan jo heller ikke tage mig sammen til noget som helst. Gad vide om jeg egentlig har nogen grund til at være bitter - måske er det bare mig selv jeg skal være bitter på. BITTERT


Nu har jeg fået lidt luft - håber ikke det smitter for det ville været BITTERT!


Tak til BITRE IRENE - nu må hun da kunne klare sig lidt igen. Nu vil jeg tage på arbejde. I dag skal jeg være sammen med nogle skønne kollegaer og nogle glade børn. Hvad vi skal, det hører I om senere, men det er spændende. Jeg glæder mig, selvom jeg er meget spændt på det! Det er en stor ting for mig, at der skal være så meget tumult, og at der kommer 200 børn, som jeg skal smile til og være sammen med. Men jeg glæder mig!

God dag derude i solskinnet.

1 kommentar:

  1. Søde, bitre Irene!
    Hvad er det modsatte af bittert egentligt? Er det sødt? Stærkt? Salt? Surt? Måske er det som med mad, at der skal være alle (?) smagsnuancer, for at være den fuldendte smagsoplevelse. Og kald mig tosset, men jeg ELSKER også din Bitre Irene, lige som jeg elsker din søde side, stærke side, Salte(Øhh??) side og din sure side. Men for at dette indlæg ikke skal komme til at handle for meget om Yin og Yang etc, så vil jeg bare sige; GLÆDER mig til at se sig i morgen. Tag gerne Irene med, så kan vi begrave hende inden weekenden:-) Og så håber jeg ikke, at det er mig, der er "den gamle bekendte, der laver for glade FB-updates og som får alt lige ned i turbanen"... MØS!

    SvarSlet

Smid endelig en kommentar