ARKIV

5. jul. 2012

Sommerferielæsning #6

Jeg har tænkt meget over, at jeg vist mest er kørt rundt i de samme to genrer i den her boguge. Chick-lit og fantasy. Indrømmet er det også mest det jeg læser blandet med lidt krimier.

Men i 2009 var jeg ude og rejse alene i nogle måneder. Jeg pakkede min (teknisk set var det Gittes, men jeg havde lånt den) rygsæk, lejede min lejlighed, lånte penge i banken og satte mig på et fly helt nede i Hamburg. Et par skift senere stod jeg ud af en flyver på New Zealand, nu uden rygsæk, klar til at opleve verden på egne ben. Det var en fantastisk oplevelse at være i sit eget selskab i længere tid, og jeg læste 23! bøger, mens jeg rejste rundt. Jeg lavede altså andet end at læse, men jeg læste meget. Man kan jo ikke slæbe rundt på så mange bøger, så jeg måtte bytte mig til nye undervejs. Udvalget var ikke altid så stort, når man gik efter de danske bøger, så jeg fik læst lidt af hvert, som jeg ellers ikke ville få læst. Blandt andet læste jeg "Berlinerpoplerne" af Anne B. Ragde. En mærkværdig lille langsom bog, som alligevel fanger fra første side. Man oplever ikke det store, og samtidig sker der en masse.

Vi møder de tre brødre; Tor som har passet familiens landbrug, Margido som er bedemand og lillebroderen Erland, som er bøsse. De mødes ved moderens dødsleje, og her kommer en del sandheder frem. Der er en lille familiekrønike, som drager læseren med ind i et fint lille univers af hemmeligheder, løgne og nag.
Bogen er 1. del af en triologi.

Ikke bog jeg ellers ville have læst, men en bog som jeg er glad for at have læst. Så jeg kan klart anbefale den, hvis I trænger til noget, som er lidt anderledes.

Billedet er lånt her
1 kommentar:

Smid endelig en kommentar