ARKIV

6. jul. 2012

Sommerferielæsning #7

Som sidste indlæg i min lange bogrække vil jeg ikke præsentere bøger, som jeg har læst, men istedet kaster mig over en liste af bøger, som står på hylden klar til at blive læst.

Så kom du af Jennifer Weiner
Skæbnen bringer tre kvinder sammen i New York. Det bliver en fortælling om uventet kærlighed, venskab mellem kvinder, surrogatmødre, sæddonorer og retten til at være mor. Bogen er en New York Times bestseller. -Balancerer romantik med forfriskende humor og litterær følsomhed
Din for evigt af Therese Fowler
Da lægen Meg får konstateret en uhelbredelig sygdom, tager hun sit liv op til revision: hun svigtede sit livs kærlighed og giftede sig med den forkerte. Kan hun nå at reparere konsekvenserne af sit valg? En bog som ægteskab, børn, drømme, sygdom og den svære kærlighed. Mit liv som tyv af Ally Carter
Da Katarina Bishop var tre år, tog hendes familie hende med til Paris. Ikke for at se byen – men for at plyndre Louvre! Da hun var syv, stjal hun de østrigske kronjuveler. Og som teenager er der ikke det kunsttyveri i verden, Katarina ikke har været med til.
Men da hun fylder 15, forlader hun sin familie for at starte et normalt liv uden for det internationale kupmiljø. Det er lettere sagt end gjort …Kort efter får en dødsensfarlig mafiaboss stjålet fem uvurderlige malerier. Kun én i verden er dygtig nok til sådan et kup: Katarinas far. Problemet er bare, at han ikke har gjort det!
For at frelse sin far fra den visse død er Katarina tvunget til selv at opspore den rigtige tyv. Med mafiaen og Interpol i hælene har hun nu to uger, et team af teenagere og forhåbentlig nok talent som tyv til at stjæle malerierne tilbage.

”Heist Society” er første bind i Ally Carters nye serie om teenageren Katarina Bishop, der er opvokset som mestertyv.


Rom, min elskede af Majbritte Ulrikkeholm
Som ung lukker Anna Karina døren for kærligheden, da hendes mor – en legendarisk operadiva – dør i Rom under mystiske omstændigheder. 
Da hun 22 år senere står ved en korsvej i sit liv, beslutter hun at opsøge sin ungdoms elskede, Gian Maria. Hele livet er han kommet til hende i drømme, hver gang hun har skullet træffe et afgørende valg, og nu vil hun vide, hvad det betyder. 
De to genforenes på en hotelterrasse højt over Roms tage og påbegynder sammen rejsen tilbage i tiden. Men da Anna Karina opdager, at hotellet har en hemmelig dør, overskrider hun – drevet af nysgerrighed og nødvendighed – tærsklen til det forbudte, og pludselig bliver Rom stedet, hvor drøm og virkelighed smelter sammen, og fortiden langsomt heler op. 

Rom, min elskede er en magisk fortælling om den første romantiske kærlighed, om kunsten og om det store ja til livet.Astrid og Veronika af Linda Olsson
En poetisk roman om kærlighed, tab og venskab skrevet med enestående nerve, der gør et stærkt indtryk
En mørk vinternat ankommer Veronika, en ung forfatter, til Dalarna i Sverige, hvor hun har lejet et hus i en lille by. Hun søger ensomheden og stilheden for at skrive en bog færdig og for at komme sig over sin sorg.

Veronikas ankomst registreres af den gamle kvinde Astrid i huset overfor. Hvor hun lever isoleret og jaget af fortidens minder. Ingen ved, at hun ruger på mørke familiehemmeligheder og en personlig tragedie.

Mens den kolde vinter afløses af det spirende forår, nærmer de to kvinder sig langsomt hinanden og åbner for historier, der er voldsomme som livet selv. Incest, dødsulykker og længsel efter kærlighed bliver noget af det, de deler. Mødet mellem Astrid og Veronika bliver starten på et usædvanligt venskab. Et venskab som vil forandre deres liv for evigt. 

Vi bliver ført fra bølgernes voldsomme og dræbende kraft i New Zealand til de spæde, søde skovjordbær, der bliver plantet ved Astrids hus. Igennem deres forhold lærer de to kvinder, at dybe sår kan helbredes ved at huske. Ved at dele deres historier lærer de to kvinder at acceptere deres tab. 
Små krige af Sadie Jones
Den unge idealistiske engelske officer Hal Treherne bliver i 1956 udstationeret på Cypern, og med sig har han sin kone Clara og deres små døtre. De voldsomme sammenstød mellem soldaterne og lokalbefolkningen påvirker Hal, som afreagerer derhjemme over for Clara, der ikke længere kan kende sin mand. Vejen til Stjernerne af Barbara Bickmore
Sophie er i bogstaveligste forstand født med en sølvske i munden, da hendes far i 1878 opdagede verdens største åre af sølv. På trods af det oplever hun, at penge ikke kan købe alt, og at der er en betydelig forskel på dem, som er nyrige og dem, som har haft penge i generationer. Af samme grund ønsker Sophie sig mere end noget andet at få sin egen datter Alexandra giftet væk til adeligt blod i England. Alt sammen i håbet om, at hun ikke skal opleve de samme nederlag og afvisninger, som Sophie selv har kæmpet imod. Hun får sit ønske opfyldt, men det bliver på bekostning af datterens lykke. Kun 18 år gammel ægter Alexandra jarlen af Yarboroughs søn og tvinges til at forlade sit hjem i Amerika for at leve med ham på et tilbagetrukket landsted i England. Dette bliver begyndelsen på et liv med bedrag og hjertesorg. I desperation grundlægger hun et center for ugifte mødre og deres børn, som senere - da Anden Verdenskrig i 1939 bryder ud - også bliver et ly for krigens børn. Og så mister hun alt... Vejen til stjernerne er en slægtsroman, der strækker sig over kontinenter og tre generationer af Curran-familien - om kærlighed, drama og svigt.
Rovfuglenes tid af Elisabeth Nemert
Året er 1792. Præstedatteren Angelica bor sammen med sin far og sin elskede lillesøster i den idylliske engelske landsby Rosedale, men længes efter at komme væk og ud i verden. Da barndomsveninden skal til Frankrig for at giftes med en fransk adelsmand, inviteres Angelica med til slottet Polignac som selskabsdame for sin veninde. På trods af farens bekymringer over at sende sin datter til revolutionens Frankrig tøver den unge pige ikke med at sige ja. 
Fra første øjeblik føler Angelica, at hun er trådt ind i et fantastisk eventyr, og livet på slottet er alt, hvad hun har drømt. Hun nyder skønheden og rigdommen. Men under den vidunderlige overflade oplever hun intriger, mørkt begær og et helt anderledes menneskesyn. På samme tid breder skrækken og volden sig under Robespierres regime. Uroen når inden for slottets mure, og Angelica bliver draget ind i en kæde af dramatiske begivenheder, som fører hende til Paris, magtens og revolutionens centrum. Her møder hun David, der får en afgørende indflydelse på Angelicas skæbne.
Rovfuglenes tid er en spændende og sensuel kærlighedsroman, som foregår i en af historiens mest dramatiske perioder. Den er samtidig en inspirerende fortælling om en naiv pige, der udvikler sig til en modig ung kvinde.


Den klareste stjerne af Marian Keyes
Oppe under taget bor Katie, som fylder fyrre om et øjeblik og har verdens fedeste job som pr-chef på et pladeselskab, hvis man altså lige ser bort fra alle de afdankede og komplet ustyrlige rockstjerner. Og så er der hendes kæreste, Conall. Mon han udover tegnebogen også har hjertet på rette sted? På 2. sal bor de polske venner Jan og Andrei, som har deres hyr med den nye lejer, Lydia et lille, henrivende pigebarn med verdens skarpeste tunge, og som, når hun kommer træt hjem fra arbejdet som taxachauffør, slår sig ned for at surfe på computeren i stedet for at tage opvasken. På 1. sal bor Jemina på 88 med sin højtelskede og lettere neurotiske hund, Grum, som går og venter på, at Jeminas gudesmukke stedsøn, Fionn, skal komme hjem og bo hos dem i en kortere periode, da han er blevet headhuntet som studievært på et nyt, hot haveprogram. I stuen bor det unge par Maeve og Matt, som tydeligvis er meget forelskede. Men hvorfor går de på listesko om hinanden? Hvad er det, de gemmer på? En mystisk fremmed, som kan bevæge sig frit mellem lejlighederne, er netop ankommet til huset i Dublin. Og der er store forandringer i vente for alle husets beboere. 


Egentlig står der et par stykker flere, men mon ikke I har fået inspiration nok for en stund. Jeg tror, at der går et par uger eller måneder, inden jeg er igennem hele stakken - mest fordi jeg tit ender med at putte lidt ind hist og pist. Der er jo også lige noget med, at der udkommer lidt nyt her i efteråret, som jeg går og venter spændt på, så det skal altså læses, så snart det er hjemme fra biblioteket. Der er også et par andre bøger, som jeg står på venteliste til på biblioteket, så der er nok at tage fat på.


Håber du rigtig er blevet inspireret den sidste uges tid til en masse læsning. 


Rigtig god læselyst! 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Smid endelig en kommentar